Suriname gaat voor eliminatie malaria

9 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 9 mei 2022- De Medische Zending (MZ) in Suriname heeft vandaag 8 microscopisten gecertificeerd na een succesvolle theoretische en praktische training van 7 maanden.
Naast toespraken van de trainers die het belang van het testen van personen benadrukten, kwam ook de Coördinator van het Malariaprogramma Helene Hiwat aan het woord die aangaf dat Suriname in de komende jaren gaat voor eliminatie van Malaria. De personen die positief zijn getest komen allemaal vanuit de buurlanden waar Malaria nog een grote uitdaging is. De voorzitter van het Stichtingsbestuur, Centhia Rozenblad, riep de geslaagden op om samen met de andere gezondheidswerkers te werken aan de doelen van MZ en het Malaria Programma. Zij riep de cursisten daarom op om te gaan voor eliminatie van malaria en gemeenschappen te blijven informeren.

De opleiding is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid met ondersteuning van fondsen van IDB en het Malaria Programma. Deze cursisten zullen ingezet worden in diverse stabiele en mobiele gemeenschappen in het binnenland om ervoor te zorgen dat elk een met Malaria heel snel wordt gediagnosticeerd en behandeld.