Suriname is laat met het verstrekken van informatie over Oil & Gas

23 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Suriname is niet goed voorbereid op de spin-off effecten van de olie en gas-ontwikkelingen. Volgens de president van de Suriname Energy Chamber, Orlando Olmberg en directeur van het Polytechnisch College Suriname (PTC) Robby Holband, is er nog veel werk aan de winkel. Als land zijn wij laat met het verstrekken van informatie naar de samenleving toe. Er moet beleid gemaakt worden om het aantal deskundigen op te voeren. Wij hebben een enorm tekort aan deskundigen. Ook voor het opleiden van hoger kader missen wij de deskundigheid, zegt Holband.

Volgens Orlando Olmberg, zou Suriname ruim 2 jaar eerder gestart moeten zijn met het verstrekken van informatie naar de gemeenschap toe. Op woensdag 21 september werden de jongeren van de omgeving Latour geïnformeerd over de voordelen van de offshore-olie en gas-industrie. Door de spin-off van deze ontwikkelingen zal er werkgelegenheid gecreëerd worden. Volgens Olmberg, zijn er ruim 5000 personen nodig in de olie en gas-sectoren en ruim 15000 personen voor de andere sectoren. De diverse organisaties zijn bezig de jongeren te registreren, om over pak weg 3 a 5 jaar de arbeidsmarkt te kunnen voorzien van arbeidskrachten.

Robby Holband benadrukt dat het van belang is dat de gemeenschap zich blijft scholen. Wij kunnen het niet hebben van een family and friends-beleid, we hebben geschoolde mensen nodig voor de diverse sectoren. Wij moeten veel meer mogelijkheden creëren voor local content, aldus Holband. De diverse districten zullen ook geïnformeerd worden. Er moet gewerkt worden aan het ontwikkelen van een goede analyse om te kunnen vastleggen welke arbeidskrachten Suriname nodig heeft.