Suriname kan het zich niet permitteren dat kinderen blijven zitten

23 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 23 juni 2021- Kinderen die blijven zitten kosten de staat ruim 500 miljoen Surinaamse Dollar per jaar, dat is ongeveer SRD 18.000 per kind. Dit zegt minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Vandaar dat er geen sprake meer zal zijn van zittenblijvers. In het nieuw schooljaar worden er aanpassingen gepleegd in het onderwijssysteem van Suriname.

Kinderen in het binnenland zullen beter gefaciliteerd worden, waardoor ze niet meer achterraken op leerlingen in de kustvlakte.  Studenten van de Universiteit en andere Hbo-opleidingen, mogen vanaf deze week weer fysiek naar school voor hun examens. De instructies zijn gister  opgestuurd naar de verschillende instituten. Ook gaf de bewindsvrouw aan dat het college- en schoolgeld niet verhoogd mag worden.

Scholen die gerenoveerd moeten worden vanwege wateroverlast, zullen de staat ruim 12 miljoen SRD kosten. Volgens minister Levens kan dit bedrag oplopen, omdat er nog geen inventarisatie is gemaakt van de scholen die zijn ondergelopen.

-STVS Nieuwsredactie-