Suriname krijgt ondersteuning van Caricom Development Fund

12 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 12 april 2022- Op zaterdag 9 april 2022, heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een ontmoeting gehad met Rodinald Soomer, de Chief Executive Officer van het Caricom Development Fund (CDF). De ontmoeting vond plaats in het CDF-kantoor te Bridgetown, Barbados.

Deze ontmoeting was een follow-up van eerdere gesprekken met een Surinaamse regeringsdelegatie in de marge van de tussentijdse vergadering van Caricom Staatshoofden in Belize in maart 2022.
Er werd gesproken over het ontwikkelen van een landenprogramma en de ondesteuning die het CDF daarbij zou kunnen verlenen. Er werd een indicatieve allocatie van circa 10 miljoen USD gedaan welke verder zal worden verwerkt zodra Suriname de nodige randvoorwaarden heeft afgerond. Het ligt in de bedoeling om medio april 2022 verdere gesprekken met een CDF-delegatie te voeren in Suriname. Rodinald Soomer committeerde voorts om de nodige assistentie te verlenen aan Suriname bij het invulling geven aan het nieuwe portfolio voor Suriname van Industrial Policy in het ‘Caricom quasi-Cabinet’. De topfunctionaris gaf aan dat het CDF de logische partner voor Suriname is in dit verband.