Suriname maakt goede beurt tijdens Carifesta XIV

19 August 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 19 augustus 2019 – Suriname participeert aan de Carifesta XIV activiteiten met onder andere een Suriname Booth op de Grandmarket. De Grandmarket van Carifesta XIV is ingericht op de Queenspark Savannah, waar tientallen verkoopstands verbonden aan de verschillende participerende landen een diversiteit aan craft, kunst, culinair, fashion aanbieden.

De Suriname booth toont een aantrekkelijke verscheidenheid aan culture attributen uit de collectie van o.m. Ready Tex Souvenirshop en ICANA. De presentatie van Suriname op de Grandmarket word als indrukwekkend, kleurrijk en aantrekkelijk ervaren door de bezoekers.

Naast de Suriname booth zijn er ook culturele optredens geweest in de National Center for Indian Culture waar tijdens het 15 minuten durend optreden van Nisha Madaran, met ondersteuning van Clarence Ronoidjojo, de zaal muisstil was. Het applaus hierna was zeer enthousiast en Nisha Madaram mocht persoonlijke felicitaties ontvangen van het aanwezige publiek.

De Ala Kondre Dron formatie heeft bij haar optreden op het Community Festival in Arima de harten van het publiek gestolen. De jonge Neville Yngard mocht als gevolg hiervan spontaan een workshop drummen verzorgen aan enkele jeugdige drummers.

Er zal ook een Suriname Night gehouden worden tijdens Carifesta XIV.

-NII-