Suriname moet zelf vuilniszakken gaan produceren

18 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 18 februari 2022- Het is hoogtijd dat Suriname zelf vuilniszakken gaat produceren. Hierdoor kan de staat tussen de 100 en 200 miljoen besparen op subsidie van deze zakken. Dit zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, gisteren voor aanvang van de Raad van Ministers.

Het is de bedoeling dat de samenleving ook gaat meehelpen met het onderhoud van het land. Als iedereen de verantwoordelijkheid neemt, kan Suriname landelijk schoon zijn. Er is een samenwerking aangegaan met het bedrijfsleven om in de toekomst ervoor te zorgen dat er optimaal onderhoud plaatsvindt, in met name de districten.

Volgens de minister is de samenleving zich nog niet genoeg bewust van wat de diverse wetgevingen op dit stuk inhouden en dat die er zijn. Het is de bedoeling dat de binnenstad er schoon en mooi uitziet, zodat het voor een ieder aantrekkelijk is om er te vertoeven. De verwaarloosde gebouwen en rioleringen zullen grondig worden aangepakt, in samenspraak met de districtscommissaris en het bedrijfsleven. Minister Nurmohamed gaat voor een integrale aanpak van de binnenstad op een duurzame manier.