SVB warming-up toernooien gaan op 11 december van start

December 4, 2021

Comments: 0

Zaterdag 4 december 2021- De warming-up toernooien voor ploegen uit de Eerste Divisie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), gaan ondanks het geringe aantal participerende clubs, normaal van start op zaterdag 11 december. Dit bevestigt SVB-voorzitter John Krishnadath. De herstart van de voetbalcompetitie hangt volgens hem, niet af van de bereidwilligheid van voetballers om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Leo Victor, PVV en Robinhood zien er, naast enkele andere voetbalverenigingen, van af om deel te nemen aan dit ‘warming-up toernooi’. Robinhood trainer Roberto Gödeken geeft tegenover de STVS-nieuwsdienst aan, dat er verschillende oorzaken hieraan ten grondslag liggen. Maar, volgens hem is er zeker geen sprake van opzet of een boycot vanuit de rood-groene club.

Landskampioen Inter Moengo Tapoe, SNL, Bintang Lahir, Groningen en Inter Wanica doen wel mee aan het ‘warming-up toernooi’. Oud-international tevens doelman van Inter Wanica, Ronny Aloema betreurt de manier waarop de voorbereidingen voor de herstart van de voetbalcompetitie plaatsvinden. Volgens hem zou de SVB meer moeten doen om voetballers en andere betrokkenen te overtuigen van het belang om te vaccineren.

De SVB streeft ernaar om de officiële voetbalcompetitie eind januari van start te laten gaan. Dit, na evaluatie van het ‘warming-up toernooi’.