SZF opent derde huisartsenpost in Militair Hospitaal

December 29, 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 29 december 2019 – Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft vrijdag een huisartsenpost (HAP) geopend in het Militair Hospitaal. Het is de derde post landelijk; er staat al één bij het SZF-hoofdkantoor aan de Fred Derbystraat hoek Prinsessenstraat en de andere te Sophia’s Lust.

De huisartsenpost bij het Militair Hospitaal is tijdens werkdagen geopend van 19.00 uur (‘s avonds) tot 07.00 uur (‘s morgens) en tijdens het weekend en feestdagen 1×24 uur. Op dinsdag 31 december is de post 24 uur open en wel vanaf maandag 30 december van 19.00 uur (‘s avonds) tot donderdag 2 januari 07.00 uur (‘s morgens).

Dokter Rudrakanth Oemraw, coördinator van de SZF huisartsenposten, benadrukt dat de huisartsenposten deel zijn van het beleid van de regering om de samenleving tegemoet te komen met gezondheidszorg. “Gratis zorg, 1×24 service, geen drempelkosten en ook geen additionele kosten”, voegt hij eraan toe.

De huisartsenpost bij het Militair Hospitaal heeft op dit moment de functie van noodpost en wel van 27 december tot 5 januari. Dit om de druk op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) tijdens de feestdagen te verlichten. Na deze periode zal afhankelijk van de toeloop worden besloten of deze post permanent blijft.

-Nationaal Informatie Instituut-