T-Mobile onderzoekt problemen met stemmen tijdens Eurovisie Songfestival

26 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 26 mei 2021 – T-Mobile onderzoekt wat er zaterdag is misgegaan bij het stemmen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Volgens de organisatie van het evenement ligt het probleem bij de Nederlandse tak van de telecomprovider.

Honderden mensen kregen zaterdag een melding dat hun stem niet was meegeteld omdat deze te laat binnen was. Zij hadden echter wel op tijd gestemd.

Van een storing was geen sprake, zegt een woordvoerder van T-Mobile. “We hebben er nog geen zicht op wat er aan de hand was en zijn onderzoek aan het doen naar waar het probleem dan wel lag.”

Het is niet duidelijk om hoeveel stemmen het precies gaat. De European Broadcasting Union (EBU), de koepel die het Songfestival organiseert, liet eerder al weten de Nederlandse stemproblemen te betreuren. Desondanks is de uitslag geldig. Alle stemmen die wel zijn binnengekomen, zijn gecontroleerd.

Voor de uitslag van het Songfestival tellen de publieksstemmen voor 50 procent. Het andere deel wordt bepaald door de internationale vakjury’s. Italië won zaterdag vooral door de stemmen van het publiek, en die uitslag klopt volgens de EBU dus.

-nu.nl-