Telesur introduceert free data voor afstandsonderwijs

27 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 27 april 2021- Telecom-provider Telesur heeft vandaag haar nieuwe dienst, “Free data voor afstandsonderwijs”, gelanceerd. Onderwijsminister Marie Levens heeft tijdens haar spreekbeurt het belang van een goede internet-verbinding voor iedere student, benadrukt.

Volgens de bewindsvrouw heeft de Covid-19-pandemie ons geleerd om aanpassingen te plegen in ons dagelijks leven. De bijdrage van Telesur om vrije internet beschikbaar te stellen wordt daarom zeer op prijs gesteld. De pandemie mag niet de reden zijn voor het steeds achter raken van de studenten.

Het binnenland loopt volgens vice-president Ronnie Brunswijk reeds jaren achter op onderwijs-voorzieningen. De gezamenlijke inspanning van de regering om gratis internet beschikbaar te stellen, kan volgens de VP resulteren in het wegwerken van deze achterstand.

President Chandrikapersad Santokhi vindt het belangrijk dat alle kansen worden benut tijdens de coronacrisis. De lancering van “free data voor afstandsonderwijs” is volgens het staatshoofd een goed voorbeeld hiervan. Voor een uitgebreid verslag van deze launch verwijs ik u naar het half 8 journaal van morgenavond.

-Nieuwsdienst-