Ten Hag hoopt op Van Gaal bij Oranje: ‘Belangrijk voor Nederlands voetbal’

9 July 2021

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 09 juli 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag snapt waarom de KNVB Louis van Gaal voor de derde keer als bondscoach van het Nederlands elftal wil aanstellen.

Donderdag werd bekend dat Van Gaal de topkandidaat is om de opgestapte Frank de Boer op te volgen en dat de directie van de KNVB naar Portugal is gereisd om met hem te praten.

“Dat is meer dan een uitstekende keus”, zei Ten Hag vrijdag bij een persmoment in De Lutte, waar Ajax op trainingskamp is. “Laten we hopen dat Louis ervoor openstaat. Dat is heel belangrijk voor het Nederlandse voetbal.”

“Hij kan een topsportklimaat creëren en een team bouwen. Als Louis de klus aanvaardt, dan kan het Nederlands elftal vast weer mooie dingen laten zien. Dat heeft hij al bewezen. Louis is een vakman.”

“Het is jammer dat het op het EK niet is gelukt met Oranje. Frank de Boer is een goede collega en ook een goede coach. Nederland kwam ook goed de groep door, maar daarna was het te snel afgelopen”, doelde Ten Hag op de nederlaag in de achtste finales tegen Tsjechië (0-2).

-nu.nl-