Toekomst van Grassalco gegarandeerd

11 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 11 februari 2022- “De toekomst van staatsmijnbouw-bedrijf Grassalco is gegarandeerd.” Dit zei directeur Wesley Rozenhout gisteren na afloop van het vervolggesprek met president Chan Santokhi. Drie maanden geleden had de directie van het mijnbouwbedrijf reeds een herstelplan gepresenteerd aan de regering. Volgens Rozenhout moet dat plan het bedrijf weer financieel gezond maken.

Het Staatsbedrijf heeft onder ex-directeur Sergio Akiemboto haar glorie periode gekend. Tijdens zijn directeurschap is er een investeringsplan op touw gezet. In 2019 is dat plan door tot nog toe onbekende redenen, stopgezet. Het onderhoud van de machines werd toen een grote uitdaging voor het bedrijf. Nieuwe investeringen konden moeilijk gepleegd worden, en de kleine winst moest weer geïnvesteerd worden in de productie en de aanschaf van onderdelen.

Dit bracht met zich mee dat het betalen van salarissen en secundaire voorzieningen in gedrang kwam. Enkele medewerkers hebben een paar weken geleden een petitie ingediend bij parlementsvoorzitter Marinus Bee en vice president Ronnie Brunswijk.