Toerist overleeft 18 uur op open zee dankzij verloren voetbal

15 July 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 15 juli 2022 – Een man uit Noord-Macedonië heeft zijn leven te danken aan een half opgepompte voetbal. Op vakantie aan de Griekse kust werd hij meegesleurd door een sterke stroming. Midden op zee dreef een verloren voetbal in zijn richting. Het speelgoed bleek een reddingsboei.

De 30-jarige man genaamd Ivan was met een vriend aan het zwemmen op het strand van het Griekse plaatsje Kassandra. De twee raakten verstrikt in een sterke stroming en werden meegesleurd naar de open zee, schrijft Metro. Vrienden van de twee waarschuwden direct de lokale autoriteiten, waarop ze als vermiste personen werden aangemerkt.

Reddingsbrigade

Een dag later werd de man op zee aangetroffen door een reddingsbrigade. Hij had zich voor 18 uur lang vastgehouden aan een half opgepompte voetbal die hij toevallig had zien drijven.

De Noord-Macedoniër kon worden gered, maar zijn vriend heeft hoogstwaarschijnlijk minder geluk gehad. De man is nog altijd niet gevonden.

Verdwaalde bal

Het verhaal van Ivan werd de afgelopen dagen uitvoerig verteld in de Griekse media. Op veel beelden was de bal te zien die het leven van de man redde. Al snel werd bekend waar het ding vandaan kwam. Een moeder die het nieuws keek, herkende de favoriete bal van haar zoontjes.

Ivan werd afgelopen zondag gered, maar de kinderen zouden de bal al op 30 juni, zo’n anderhalve week eerder, zijn kwijtgeraakt in de zee. Pas toen bekend werd dat het om hun bal ging, werd duidelijk hoeveel geluk de man had gehad: het ding was verloren op een afstand van 128 kilometer van de plek waar hij ronddobberde. Volgens de Noord-Macedoniër is de bal de enige reden waarom hij nog in leven is.

-nu.nl-