Toespraak Santokhi krijgt weinig bijval tijdens COP27

8 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

President Chandrikapersad Santokhi heeft inmiddels zijn toespraak gehouden, maar weinig over het reilen en zeilen van de Surinaamse delegatie heeft Suriname nog bereikt qua nieuws. Ook de Communicatie Dienst Suriname was dinsdagochtend nog niet uitgekomen met een persbericht, terwijl de president een drukke agenda op de top afwerkt en daarover wel dinsdag het nodige te lezen en te zien is op social media als Twitter vanuit uiteenlopende wereldwijde nieuws- en overheidsbronnen.

Daar, op Twitter, is onder andere te lezen dat Santokhi onder meer in zijn speech heeft gezegd: “Ik sta hier als president van een kleine natie, maar ook als vertegenwoordiger van een groep van slechts 3 landen in de wereld die nog steeds CO2-negatief zijn.” Duidelijke taal van de president. President Chandrikapersad Santokhi is deze dagen aanwezig op de VN Klimaattop COP27 in de populaire Egyptische toeristische bestemming Sharm-el-Sheikh.

Immers, zo blijkt ook uit diverse berichten op Twitter, president Santokhi heeft uitgebreid gesproken met zijn Venezolaanse collega Nicolas Maduro. Niet vreemd die aandacht voor Santokhi en Suriname vanuit de zijde van Venezuela. Maar de Britse verslaggever Joe Lo van climatechangenews.com bericht, dat “door de grootte van de conferentiezaal toespraken een beetje overweldigend voelen.