Toornstra verlaat Feyenoord na acht jaar om weer voor FC Utrecht te spelen

24 August 2022

Comments: 0

Jens Toornstra verruilt Feyenoord transfervrij voor zijn oude club FC Utrecht. Toornstra was onder Feyenoord-trainer Arne Slot niet meer zeker van een basisplaats. ‘’Ik voel me nog te fit om niet elke week te spelen’’, verklaart Toornstra zijn overstap op de site van Feyenoord. ‘’Ooit zal mijn lichaam wel aangeven dat het niet meer gaat, maar ik voel me nu nog zo goed’’.

Op Toornstra’s erelijst als Feyenoorder prijken onder meer de landstitel uit 2017, tweemaal winst van de KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Met het vertrek van Toornstra gaat de metamorfose van Feyenoord verder.

FC Utrecht denkt veel aan ervaring Toornstra te hebben

Zijn overstap naar FC Utrecht betekent voor Toornstra een terugkeer bij de club waarvoor hij sinds januari 2013 anderhalf jaar speelde, waarna hij een transfer naar Feyenoord verdiende. ‘’Sinds zijn vertrek bij FC Utrecht acht jaar geleden heeft Jens een enorme bagage aan ervaring opgebouwd, die hij over kan brengen op de rest van de selectie’’, zegt technisch directeur Jordy Zuidam over de viervoudig Oranje-international. Met Toornstra in de ploeg hoopt het ambitieuze FC Utrecht beter te presteren dan in de eerste drie Eredivisie-speelrondes.