Topfavoriete Vos niet van start in Parijs-Roubaix door positieve coronatest

16 April 2022

Comments: 0

Zaterdag 16 april 2022- Marianne Vos doet zaterdag niet mee aan Parijs-Roubaix. ‘’De teleurstelling is enorm’’, zegt Vos zaterdag op de website van haar ploeg Jumbo-Visma. ‘’Ik heb uitgekeken naar deze wedstrijd’’. Door de positieve test moet ze nu zonder te rijden naar huis. Vos testte zaterdag tot twee keer toe positief en legt zich neer bij de consequenties. ‘’Ik ga naar huis, ik neem rust en ik hoop dat ik me goed blijf voelen’’.

Ploeg Jumbo-Visma telt nog twee Nederlandse rensters

De start van Parijs-Roubaix voor vrouwen was zaterdag om 12.25 uur en de finish na 124,7 kilometer wordt verwacht rond 15.50 uur. Bij afwezigheid van Vos zijn er nog wel tal van Nederlandse kanshebbers, onder wie Lucinda Brand, Chantal van den Broek-Blaak en Ellen van Dijk. De andere rensters zijn Romy Kasper en Linda Riedmann uit Duitsland en de Amerikaanse Coryn Labecki. Zondag staat de 119e editie van Parijs-Roubaix voor mannen op het programma.