Topscheidsrechter Brych stopt met fluiten van duels op eindtoernooien

15 July 2021

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 15 juli 2021 – Topscheidsrechter Felix Brych ontbreekt volgend jaar op het WK in Qatar. De Duitser heeft besloten dat het afgelopen EK zijn laatste eindtoernooi is geweest.

De 45-jarige Brych floot vijf wedstrijden op de Europese eindronde, waaronder de eerste groepswedstrijd van Oranje tegen Oekraïne (3-2) en de halve finale tussen Italië en Spanje (1-1, Italië won na strafschoppen).

Brych staat bekend als een van de beste scheidsrechters ter wereld. Hij floot in 2014 de finale van de Europa League tussen Sevilla en Benfica en drie jaar later de eindstrijd van de Champions League tussen Real Madrid en Juventus.

“Ik miste echter nog een succesvol internationaal toernooi”, zei Brych tegen het Duitse magazine Kicker. “Op het EK was ik wekenlang extreem gefocust. Nu voelt mijn carrière perfect.”

“Ik denk dat ik deze prestatie en motivatie niet kan herhalen. Daarom heb ik besloten niet nog een toernooi te fluiten en mijn internationale carrière rond de jaarwisseling te beëindigen.” Brych wil wel in de Bundesliga blijven fluiten.

Björn Kuipers leidde zondag op Wembley de EK-finale tussen Italië en Engeland, die na strafschoppen werd gewonnen door de Italianen. De 48-jarige Nederlander heeft nog niet besloten of hij doorgaat met fluiten.

-nu.nl-