Trainer Pioli gebruikt interview van Milan-fan Kobe Bryant in titelstrijd

16 May 2022

Comments: 0

Maandag 16 mei 2022- AC Milan is door de 2-0-zege op Atalanta van zondag heel dicht bij zijn eerste landstitel sinds 2011. Trainer Stefano Pioli motiveerde én waarschuwde zijn spelers voor het belangrijke duel door een interview te tonen van basketbalvedette Kobe Bryant, die een groot Milan-fan was.
Voor het duel met Atalanta had Milan een voorsprong van twee punten en Pioli wilde bij zijn spelers benadrukken dat de titel nog niet binnen is. ‘’Ik liet de jongens daarom een interview met Kobe Bryant zien’’, zei Pioli na de wedstrijd tegen DAZN. ‘’Onze taak is ook nog niet volbracht. We moeten kalm en geconcentreerd blijven, dat kan aan het einde van het seizoen beslissend blijken te zijn’’.

‘De spelers maken nog grappen’

Milan is achttien keer kampioen van Italië geweest, maar de laatste keer is al elf jaar geleden. Volgens Pioli is er geen kampioensstress bij zijn selectie. ‘’Ik zie mijn spelers elke dag lachen, grappen maken en gefocust zijn als ze aankomen bij het trainingscomplex. Daarom maak ik me geen zorgen’’.

‘’Het was geen makkelijk duel, omdat we voor de aftrap al wisten dat Milan gewonnen had’’. De trainer van de regerend kampioen gelooft dat Sassuolo voor een verrassing kan zorgen in de laatste speelronde.