Trainingen SHTTC succesvol afgerond, ondanks uitdagingen

30 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 30 juli 2021- “Je kunt niet online leren koken”, zegt waarnemend directeur Rabin Boeddha van de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre, SHTTC. Hij heeft het hierbij over lessen die vanwege Covid online verzorgd moesten worden. Op donderdag 29 juli hebben 19 cursisten een certificaat in ontvangst mogen nemen voor de opleidingen Front Office en Keuken Assistente. Hoewel de trainingen succesvol zijn afgerond, heeft het instituut toch te maken met grote uitdagingen.

Ondanks de uitdagende periode hebben de cursisten zich ingezet om de trainingen succesvol af te ronden. Het is ook de eerste keer dat er cursisten met een gehoorbeperking hebben meegedaan aan de training Keuken assistent.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme geeft aan dat dit project een lichtpunt is in de moeilijke situatie waarin het land zich bevind. Door deel te nemen aan deze trainingen, vergroten de cursisten de kans op een beter bestaan.

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Milieu geeft aan dat de cursisten hebben gekozen om in zichzelf te investeren en daarmee ook de zelfredzaamheid die ermee gepaard gaat. En dat is volgens haar ook het beleid van de regering. “We moeten gaan naar zelfstandige ondernemingen. Want dat zal een grote ondersteuning zijn voor de economie, geeft de bewindsvrouwe aan.

De trainingen zijn onderdeel van het Basic Needs Trust Fund project van het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Milieu. Het is de bedoeling dat cursisten zich blijven ontwikkelen.

-STVS Nieuwsredactie-