Trefzeker Frenkie de Jong speelde ‘beste wedstrijd tot nu toe’ voor Barca

September 15, 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 15 september 2019 – Frenkie de Jong leverde naar eigen zeggen zaterdag tegen Valencia zijn beste optreden tot nu toe af namens FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder droeg met een assist en een goal bij aan de 5-2-zege van de Catalanen.
De Jong stelde al in de tweede minuut zijn pas zestienjarige ploeggenoot Ansu Fati in staat om de score te openen. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid en liet de Nederlandse middenvelder landgenoot Jasper Cillessen kansloos in het doel van Valencia.
Naast zijn hoge rendement viel De Jong ook op door niet één keer balverlies te lijden. Alle 54 passes die de middenvelder verstuurde in de 68 minuten die hij meedeed, bereikten een teamgenoot.
“Dit is zeker de beste wedstrijd die ik voor FC Barcelona heb gespeeld”, glunderde De Jong na afloop tegen Spaanse media, waaronder AS.
“Ik moest me aanpassen aan de nieuwe situatie en het team, maar mijn ploeggenoten hebben me veel geholpen sinds ik aankwam. Dat heeft me in staat gesteld vanavond mijn beste spel tot nu toe te laten zien.”
Door de doelpuntrijke overwinning op Valencia steeg Barcelona naar de vierde plaats op de ranglijst. De regerend landskampioen heeft twee punten achterstand op koploper Atlético Madrid.
-nu.nl-