Trinidad & Tobago stelt Covid-19-noodtoestand in

16 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 16 mei 2021- Trinidad & Tobago heeft duidelijk gefaald om te vermijden dat het land een noodtoestand moest afkondigen, zegt premier Keith Rowley. Hij heeft het land sinds zaterdag middernacht onder een noodtoestand geplaatst en een avondklok ingesteld van 21.00 uur tot 05.00 uur.

Rowley is tot die stap overgegaan nadat de ICU’s van het land onder zware druk zijn komen te staan door de Covid-19-pandemie. Er is haast geen ruimte meer in de ziekenhuizen om ernstig zieke Covid-19-patienten op te nemen, schetste hij het beeld voordat hij de beperkingen aankondigde om de verspreiding van het virus te verminderen.

Hij zei dat de nieuwe maatregelen bedoeld waren om een ​​situatie te voorkomen waarin mensen die ziek waren van het virus niet eens toegang hadden tot gezondheidszorg en stierven door zuurstofgebrek.
De aankondiging van de premier volgt op een aanbeveling van de grootste zakenlobbygroep in het land, aangezien het aantal infecties in mei enorm is gestegen en het aantal mensen dat door Covid-19 is omgekomen de lucht in is geschoten.

Eerder kondigde de premier Dr. Maryam Abdool-Richards aan dat, hoofdarts van het ministerie van Volksgezondheid, een update over het aantal bedden in het parallelle gezondheidszorgsysteem. “In dit tempo hebben we geen ziekenhuisbedden meer en als u zorg nodig heeft, krijgt u niet de beste zorg.”
Vijfennegentig procent van de bedden van de afdelingen voor patiënten die bijzondere zorg nodig hebben, is bezet, de intensive care-afdelingen zijn vol, de andere afdelingen zitten op 60 procent van hun capaciteit, de afbouwfaciliteiten op 57 procent en het ambulancesysteem heeft een capaciteit van 50 procent, somde Abdool-Richards op.

“Dit vertegenwoordigt echt een toename van 30 tot 50 patiënten op een dagelijks niveau in het hele ziekenhuissysteem. Deze kloof geeft echt weer waar wij, als mensen, kunnen kijken in termen van de Covid-19-beperkende maatregelen. ” Ze voegde eraan toe dat tussen maandag en woensdag 130 nieuwe bedden werden toegevoegd aan het parallelle gezondheidszorgsysteem, maar zodra ze het aantal bedden verhoogden, waren deze in een mum van tijd bezet. En epidemioloog dr. Avery Hinds zei dat 43 van de 100 geteste mensen nu terugkomen met een positief resultaat.

-Website-