Trustbank Amanah tekent eerste NOFA-overeenkomst

6 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De Trustbank Amanah heeft de eerste financieringsovereenkomsten van het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) met begunstigden getekend. Dit vond plaats op vrijdag 4 november 2022 in aanwezigheid van minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Deze financieringen zijn verstrekt als capaciteitsversterking in de visserij-, pluimvee- en rijstsector, hydroponic en fruitverwerking.

Het doel van NOFA is om de agribusiness, de concurrentiepositie en verdiencapaciteit van de agrarische bedrijven in Suriname te bevorderen en te versterken. In de pijplijn staan NOFA-financieringsaanvragen van ondernemers uit de districten Sipaliwini, Marowijne, Saramacca, Nicl‹erie en Paramaribo ten behoeve van de pluimvee- en landbouwsector.

Minister Sewdien is ervan overtuigd dat dit een groot succes wordt. “Sinds de lancering van NOFA hebben wij de groei in de behoefte aan financieringen binnen de specifieke sector gemerkt en hebben een actieve benadering naar de diverse districten ingezet”, aldus Trustbank Amanah CEO, Maureen Badjoeri. Verder biedt het fonds ondernemers in de agrarische sector de mogelijkheid om hun productie te verhogen en capaciteiten te verruimen. Samen met het NOFA-bestuur zet Trustbank Amanah zich in om de landelijke ontwikkeling van de sector te bewerkstelligen.