Tweede BvL/ALS vaccinatiedag levert duizenden gevaccineerden op

20 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 20 mei 2021- Meer dan duizend personen hebben zich op de tweede vaccinatiedag van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) laten vaccineren. Vanwege de grote animo werden de laatste personen rond half zeven ingeënt met het Covid-19-vaccin. Reshma Mangre, voorzitter van de BvL/ALS ook parlementariër, is aangenaam verrast met de grote opkomst. Tegelijkertijd juicht ze het toe dat personen massaal zijn afgekomen op de oproep van de vakbonden om zich te laten vaccineren.

De campagne wordt samen gevoerd met de Nationaal Coördinatieteam COVID-vaccinatie. Mangre merkt op dat het aantal gevaccineerden deze keer het vijfvoudige is van de eerste vaccinatiedag. Binnen vier uren waren er ruim duizend geregistreerden, terwijl er op de eerste vaccinatiedag 250 personen aanwezig waren. Dit is volgens haar een duidelijk signaal, dat de mensen er bewuster van worden dat het vaccineren belangrijk is.

Ze betreurt het dat er op 18 mei een recordaantal Covid-19-doden van acht personen in een dag, is genoteerd. Ze hoopt dat dit een eyeopener is voor velen, die nog steeds twijfelen om het vaccin te nemen. Met COVID-19 moeten er geen grappen gemaakt worden vooral voor personen die denken dat het nog steeds een ‘grap’ is.

Deze keer mochten belangstellenden zich op het Lyco 1 laten vaccineren. Mangre zegt dat in het weekend het de beurt is aan de leerkrachten van Nickerie. Dit was al gepland, voordat het lockdownweekend was aangekondigd. Volgens planning zullen leerkrachten wel uit huis mogen om zich te laten vaccineren en daarna moeten ze meteen weer richting huis gaan met hun vaccinatiebewijs.

Mangre zegt dat de dag geen succesvolle dag had kunnen zijn als het Nationaal Coördinatieteam COVID-vaccinatie er niet was om de mensen te vaccineren met ondersteuning van de leden van de BvL/ALS. Ook de politie heeft de campagne ondersteund door de mensen de gelegenheid te geven naar huis te gaan op vertoon van hun vaccinatiebewijs, gezien de lockdowntijd al was ingegaan.

Bedrijven als Kuldipsingh, Eucon en Fernandes hebben de campagne ook op hun manier ondersteund en daar is Mangre dankbaar voor, omdat die ondersteuning spontaan is gekomen. De BvL/ALS COVID-vaccinatie campagne wordt op 26 mei afgesloten bij RA place aan de Henry Fernandesweg.

-Website-