On: 10 April 2019
In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 10 april 2019 – Twitter weert accounts die worden geassocieerd met de extreemrechtse organisatie Canadian Nationalist Front. De betreffende accounts hebben de regels rond gewelddadige extremistische groepen overtreden, meldt The Globe and Mail woensdag. Facebook trof maandag al maatregelen tegen het Canadian Nationalist Front. Ook andere extreemrechtse Canadese accounts zijn van Facebook verwijderd.

Het Canadian Nationalist Front is een organisatie die staat voor white nationalism, een term waarmee wordt gepleit voor een ‘witte nationalistische identiteit’.

Wat voor Twitter de concrete aanleiding was om de aan het Canadian Nationalist Front gerelateerde accounts te weren, wordt niet duidelijk. Vragen van The Globe and Mail daarover wilde het bedrijf niet beantwoorden.

Facebook, Twitter en andere grote internetplatformen staan onder druk om haatzaaien en andere extremistische inhoud aan te pakken.

De druk is groter sinds de aanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, waarbij vijftig mensen om het leven zijn gekomen. De verdachte zond zijn daad live uit op Facebook, waarna de beelden werden verspreid op andere sociale media.

-Bron: nu.nl-