UCI onderzoekt Sloveense wielermanager in verband met bloeddoping

23 May 2019

Comments: 0

Donderdag 23 mei 2019 – De UCI onderzoekt mogelijke betrokkenheid van Milan Erzen bij bloeddoping. De Sloveen is niet alleen algemeen manager van wielerploeg Bahrain-Merida, maar ook ontdekker van enkele van Sloveense talenten.
De UCI bevestigt tegenover Cyclingnews dat Erzen mogelijk betrokken is bij ‘Operation Aderlass’, een grootschalig dopingnetwerk rondom de Duitse arts Mark S.
Vorige week schorste de UCI in deze zaak nog enkele (oud-)renners, onder wie de Italiaan Alessandro Petacchi, de Kroaat Kristijan Durasek en de Slovenen Kristijan Koren en Borut Bozic, allen klant van S.
Erzen is een van de oprichters van wielerploeg Bahrain-Media, in opdracht van geldschieter prins Nasser bin Hamad Al Khalifa. Voorheen leidde Erzen het kleine Adria Mobil, waar Primoz Roglic zich van schansspringer tot talentvol wielrenner ontwikkelde. Intussen is Roglic kopman van Jumbo-Visma en topfavoriet voor de eindzege in de Giro d’Italia.
Erzen en Bahrain-Merida weigeren uitgebreid commentaar te geven op de berichtgeving en melden alleen: “Alle beschuldigingen over mogelijke betrokkenheid van Erzen in Operation Aderlass zijn absoluut onjuist en ongefundeerd.”

Lappartient meldt dat Slovenië onder vergrootglas ligt
Afgelopen weekend bracht UCI-voorzitter David Lappartient een onaangekondigd bezoek aan de Giro. Volgens La Gazzetta dello Sport sprak hij daar in afwezigheid van Erzen met de leiding van Bahrain-Merida.
“Momenteel staan er geen namen van andere renners dan de renners die geschorst zijn in ons dossier”, zei Lappartient in de Italiaanse sportkrant. “Het gebied Slovenië en Kroatië ligt bij ons wel onder een vergrootglas. Ik hoop dat de anti-dopingorganisaties van die landen ons helpen met geld en middelen.”
Roglic noemde de Sloveense betrokkenheid bij Opjeration Aderlass eerder deze week “treurig”. “Dit is slecht voor het Sloveense wielrennen. Het is naar dat deze dingen gebeuren.”
“Maar ik kan met mijn hoofd omhoog lopen”, zegt de 29-jarige renner. “Dat geldt voor de hele nieuwe generatie. Wij zijn het goede voorbeeld.”
-nu.nl-