UEFA vervolgt Simeone voor obscene gebaar tijdens Atletico- Juventus

26 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 26 februari 2019 – Trainer Diego Simeone van Atlético Madrid moet vrezen voor een schorsing. De UEFA vervolgt de Argentijn vanwege zijn obscene gebaar tijdens de Champions League-wedstrijd van vorige week tegen Juventus (2-0-zege).
Na de openingstreffer van José María Giménez in de 78ste minuut greep een uitbundige Simeone opzichtig naar zijn kruis. De 48-jarige coach verklaarde na het duel dat hij met dat gebaar wilde aantonen dat zijn team ballen heeft.
Simeone bood weliswaar zijn excuses aan voor zijn actie, maar de disciplinaire commissie van de UEFA besloot de 108-voudig international van Argentinië toch te vervolgen vanwege “ongepast gedrag”. Het is nog niet bekend wanneer de zaak wordt behandeld. Ook Juventus-trainer Massimiliano Allegri wacht mogelijk een straf van de Europese voetbalbond. De 51-jarige Italiaan wordt vervolgd door de UEFA omdat hij zijn spelers tegen Atlético halverwege te lang in de kleedkamer zou hebben gehouden. De tweede helft kon daardoor niet op tijd beginnen.

Goede uitgangspositie Atlético voor return
Atlético won de heenwedstrijd tegen Juventus met 2-0 – Diego Godín kwam zeven minuten voor tijd nog tot scoren in het Wanda Metropolitano – en verschafte zich daardoor een uitstekende uitgangspositie. De return wordt op 12 maart gespeeld in Turijn.
Vorig Champions League-seizoen strandde Atlético, dat in 2014 en 2016 de finale verloor, al in de groepsfase. Juventus werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere winnaar Real Madrid. ‘De Oude Dame’ verloor de finale in 2017 van Real.

-nu.nl-