Uitbetaling AKB verloopt vlot in Boven-Suriname

20 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 20 september 2019 – De uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB) in het Boven-Suriname gebied verloopt heel vlot. Op enkele kleine gevallen na, hebben de betaalmeesters en veldwerkers keurig werk neergezet.

De dorpen in het Langu-gebied moeten nog worden afgewerkt. De rest van de dorpen in het Boven-Suriname gebied zijn al aangedaan. Minister André Misiekaba die in het gebied vertoefde, is enorm blij dat de uitbetaling voor wat betreft de AKB, vlot is verlopen. Tijdens een onderhoud met de betaalmeesters en veldwerkers heeft hij zijn dankbaarheid niet onder stoelen en banken gestoken. “Blijf je inzetten. Het beleid op SoZaVo is gericht op het dienen van mensen. Daarom ben ik ook hier. Soms kan het heel moeilijk zijn, maar blijf altijd correct,” zegt de minister.

Bij de registratie en uitbetaling van de mensen met een beperking en zwakke huishoudens, waren er wat zaken die moesten worden opgelost. Het gaat vooral om de verklaring die de dokter afgeeft, die soms niet

duidelijk genoeg is, waardoor het plaatsen van de mensen in de verschillende categorieën wordt bemoeilijkt. De problemen zijn grondig besproken en ter plekke opgelost. Als alles goed zit moeten de betaalmeesters en veldwerkers komend weekend terug naar Paramaribo.

– SoZaVo-