Uitgeschakelde Nadal weet niet of hij zijn topniveau nog haalt in 2023

16 November 2022

Comments: 0

Rafael Nadal weet niet zeker of hij volgend jaar de vorm vindt waarin hij dit seizoen onder meer de Australian Open en Roland Garros won. De 22-voudig Grand Slam-winnaar merkte op de ATP Finals dat hij niet zichzelf was. Nadal kwakkelde de laatste maanden al en is op de ATP Finals uitgeschakeld na verliespartijen tegen Casper Ruud en Félix Auger-Aliassime. De 36-jarige Spanjaard heeft nu al vier keer op rij verloren. Ik moet accepteren dat ik me vanaf nu op 2023 moet richten. Het enige wat ik kan doen, is hard werken om ervoor te zorgen dat ik volgend seizoen weer goed speel”, zei Nadal na zijn nederlaag tegen Auger-Aliassime in Turijn.

‘’Ik denk niet dat ik ben vergeten hoe ik moet tennissen of hoe ik mentaal sterk moet zijn. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik het vertrouwen terugkrijg voor het niveau dat ik wil halen’’.

‘Geen idee hoe ik er op de Australian Open voor sta’

Toen Nadal werd gevraagd of hij denkt zijn oude niveau nog te halen, was hij eerlijk. ‘’Hoe ik er in januari op de Australian Open voor sta? Geen idee. Ik heb nog anderhalve maand om hard te trainen, positief te blijven en de uitdaging aan te gaan’’. Auger-Aliassime en Taylor Fritz strijden om het andere ticket voor de knock-outfase.