Uitgifte speciale enveloppe herdenking 45 jaar diplomatieke betrekkingen Suriname-China

5 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 05 juni 2021 – Op 28 mei 1976 ondertekenden de Republiek Suriname en de Volksrepubliek China het Gezamenlijke Communiqué in New York, voor het vestigen van diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen. Dit jaar herdenken de twee naties het 45-jarig jubileum van de bilaterale relaties. In het kader van deze mijlpaal is een speciale herdenkingsenveloppe uitgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Minister Albert Ramdin mocht uit handen van de algemeen directeur van Surpost, Ravin Dahoe, deze enveloppe in ontvangst nemen tijdens een korte ceremonie op het ministerie.

Op de voorzijde van het carnet zijn afbeeldingen van 2 projecten die met de ondersteuning van de Chinese autoriteiten zijn tot stand gekomen. Het gaat hierbij om het Wanica Ziekenhuis en de brug bij Beekhuizen onder het Dalian IV-project.

De tekst aan de binnenzijde van het carnet vermeldt: “Geïnspireerd door de historische banden en het strategisch partnerschap tussen onze landen en volkeren, evenals de solide diplomatieke betrekkingen”.

Voor wat betreft de zegels is gekozen voor de afbeeldingen van een jongen en meisje in Chinese klederdracht.

Vermeldenswaard is dat president Chandrikapersad Santokhi tijdens de virtuele receptie georganiseerd ter herdenking van dit jubileum, als eerste een getekend carnet heeft ontvangen van minister Ramdin.

Ook vanuit Chinese zijde zal een herdenkingsenveloppe worden uitgegeven.

-Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking-