UPDATE: Aanpassing Covid-19-maatregelen; Avondklok Lockdown na 2 jaar opgeheven

20 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 20 februari 2022- De regering heeft op advies van het Outbreak Managementteam besloten de avondklok/ lockdown per maandag 21 februari op te heffen. Op basis van de huidige epidemiologische situatie, heeft de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadin, besloten dat er vanaf maandag code Oranje voor Suriname geldt. De bewindsman benadrukte dat het opheffen van het uitgaansverbod geenszins betekent dat de preventieprotocollen worden weggezet.

Het aanpassen van de Covid-19-maatregelen betekent dat:
1. Het uitgaansverbod volledig is opgeheven. Dit betekent dat ook de aangepaste openingstijden voor winkels en andere etablissementen komen te vervallen;
2. Eventuele bijzondere maatregelen met betrekking tot nationale feestdagen komen weg te vallen; 3. Het samenscholingsverbod is bijgesteld tot maximaal 50 personen;
4. Maatregelen met betrekking tot grenspassages zijn aangepast en
5. De uitzonderingstoestand is aangepast naar ¨code Oranje¨.

Uiteraard speelt de eigen verantwoordelijkheid van de samenleving ook een belangrijke rol in het structureel aanpakken van Covid-19. Ernstige complicaties of sterfte kunnen voorkomen worden door vaccinatie en de MoHaNa-protocollen in acht te nemen. Het is de regering menens Covid-19 te gaan incorporeren in de reguliere gezondheidsvraagstukken.
Het was eerder reeds bekend gemaakt dat het onderwijsproces wordt genormaliseerd met andere woorden dat vanaf maandag de leerlingen en studenten de school elke dag zullen bezoeken.

Het volledig overzicht m.b.t de Covid-19-maatregelen kunt u hier downloaden:In essentie is onderstaande gewijzigd_