UPDATE: Nog tientallen vermisten na aardbeving Indonesië

24 November 2022

Comments: 0

Drie dagen na de aardbeving op het Indonesische eiland Java zijn nog veertig mensen vermist. Reddingswerkers zijn op zoek naar slachtoffers, maar de hoop op het vinden van overlevenden vervaagt naarmate de tijd verstrijkt. Onder de vermisten is een meisje van 7 jaar. Door de aardbeving in het westen van Java zijn meer dan 270 doden en 2000 gewonden gevallen. Er zijn 22.000 huizen beschadigd en meer dan 60.000 mensen verblijven noodgedwongen in opvangcentra.

De beving van maandag had een kracht van 5.6. De kans is groot dat het dodental verder oploopt. ‘Grote uitdagingen. Indonesië maakt deel uit van de zogeheten Ring of Fire, een gebied in de Grote Oceaan waar vaak aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn. Nog veel mensen wachten op hulp. Ook zijn wegen geblokkeerd door aardverschuivingen, waardoor sommige dorpen alleen per helikopter zijn te bereiken. President Joko Widodo van Indonesië spreekt van ‘grote uitdagingen’ bij het leveren van hulp, omdat ‘te veel’ plekken zijn getroffen en het gebied bergachtig is.

Hij bracht afgelopen donderdag een bezoek aan Cugenang, ëën van de zwaarst getroffen gebieden. Sinds de beving zijn nog wel mensen onder het puin vandaan gehaald, onder wie een 5-jarige jongen die twee dagen zonder eten en water zat. Regen en naschokken maken het reddingswerk moeilijk. Bij de zoektocht zijn zware machines, helikopters en duizenden reddingswerkers betrokken. In de ravage wordt gezocht naar slachtoffers. De autoriteiten delen onder meer drinken, eten, tenten en luiers uit.

-rtl.nl-