Vaccinatiegraad nog enorm laag in Suriname

2 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 02 maart 2022- Het geheel vaccinatiebeleid moet aangepast worden. Dit zegt VHP-DNA lid en voorzitter van de vaste commissie Volksgezondheid, Cheryl Dijksteel. De wet Uitzonderingstoestand geldt tot en met 7 augustus 2022. Volgens Dijksteel is het niet raadzaam om aanpassingen in deze wet te plegen. De lockdown maatregelen zijn al versoepeld door de regering. Echter, een heikel punt is nog steeds de lage vaccinatiegraad in Suriname.

Javier Asin, coördinator van het Nationaal Coördinatie Team, geeft aan dat de vaccinatiegraad in het binnenland niet is veranderd. De bewoners zijn na een jaar van informatie over de Covid-19 prik, nog steeds niet geïnteresseerd om zich te laten inenten. Volgens Asin moet de manier van aanpak anders geschieden in het binnenland. De toegediende prikjes tegen Covid-19 zullen ook opgenomen worden in het medisch dossier van een persoon, bij de huisarts.

Het ministerie van Volksgezondheid zal een plan van aanpak uitwerken, gericht op personen die zich nog niet hebben laten vaccineren. Suriname heeft voldoende vaccins ter beschikking. Het probleem is dat door de afname van besmettingen, minder personen het nut van de COVID-19 vaccinatie inzien, zegt Gezondheidsdirecteur Rakesh Gajadhar Sukul.