Vakbond eist stilleggen Copa Libertadores na chaos in Quito

14 October 2019

Comments: 0

Maandag 14 oktober 2019 – De internationale vakbond voor voetballers, de Fifpro, wil dat de Copa Libertadores voor vrouwen in Ecuador niet langer doorgaat. De bond weet van diverse speelsters van deelnemende clubs dat ze vrezen voor hun veiligheid in speelstad Quito, waar het momenteel zeer onrustig is.

Bij de politieke ongeregeldheden zijn al minstens 7 doden gevallen en raakten honderden mensen gewond. In Quito is het al weken onrustig nadat president Lening Moreno besloot een brandstofsubsidie in te trekken. De maatregel is inmiddels van de baan.

Besluiteloos

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol, die het toernooi organiseert, heeft nog geen besluit genomen. De Copa Libertadores is de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. Er doen 16 clubs mee. De eerste 4 wedstrijden zijn afgelopen vrijdag gespeeld.

Fittie

De 4 duels die voor zaterdag op het programma stonden, zijn geschrapt wegens de onrust in Quito. De bevolking is daar massaal de straat opgegaan om te demonstreren tegen het beleid van de regering. Het leidt tot bloedige confrontaties met de oproerpolitie.

-sportnieuws.nl-