Van Barneveld test na WK-uitschakeling positief op coronavirus

December 25, 2021

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 25 december 2021 – Raymond van Barneveld is na zijn uitschakeling op het WK darts positief op het coronavirus getest, zo laat hij vrijdag via sociale media weten. Ook reageerde de Hagenaar voor het eerst op zijn pijnlijke nederlaag tegen Rob Cross.

“Helaas moet ik mededelen dat ik positief ben getest op het coronavirus”, schreef de 54-jarige Van Barneveld daags na zijn verlies tegen de nummer elf van de Order of Merit in de tweede ronde van het WK.

Van Barneveld was donderdag na zijn 3-1-nederlaag in sets zichtbaar geëmotioneerd en sloeg alle interviews over. ‘Barney’ had naar eigen zeggen tijdens de partij geen symptomen, maar na afloop voelde hij zich kortademig en kreeg hij koorts.

“Ik heb toen direct mijn manager Ben de Kok gebeld. Hij adviseerde om direct naar mijn hotelkamer te gaan en geen interviews te geven om elk risico te vermijden”, vervolgde de Nederlander, die inmiddels met de dartsbond en Cross over de situatie heeft gesproken.

De vijfvoudig wereldkampioen heeft momenteel koorts en vermoeidheidsklachten en blijft de komende dagen in Londen in quarantaine. Wat de mogelijke gevolgen voor Cross zijn, is nog niet bekend.

-nu.nl-