Van der Poel denkt dat hij ook in mindere vorm Milaan-San Remo kan winnen

17 March 2023

Comments: 0

Mathieu van der Poel denkt dat hij zaterdag kan winnen in Milaan-San Remo, ook al is hij de laatste weken minder in vorm. De Nederlander behoort samen met Wout van Aert en Julian Alaphilippe tot de favorieten voor de zege in de eerste klassieker van het jaar.

‘’Je hoeft er niet de beste te zijn om er te scoren’’, zegt Van der Poel een dag voor de koers in gesprek met het Belgische persbureau Belga. Vorig jaar werd Van der Poel derde in Milaan-San Remo, terwijl hij lang buitenspel had gestaan met rugproblemen. ‘’Dat is het beste bewijs dat je voor deze koers niet de topvorm nodig hebt om te winnen’’.

Van der Poel werd vorige maand voor de vijfde keer wereldkampioen veldrijden, maar kon zich de laatste weken in de Strade Bianche en de rittenkoers Tirreno-Adriatico niet onderscheiden. Toch hoopt hij dat hij zaterdag goed voor de dag kan komen op de befaamde Poggio, de laatste klim voor de finish.

“Het gevoel was deze week niet zo heel goed, maar ook niet dramatisch slecht. ‘’Ik wil het positieve meenemen – de lead-out voor Jasper Philipsen lukte heel goed – maar ik geef toe dat ik er meer van had verwacht’’.

‘Ik rijd mijn eigen koers op de Poggio’

De Belgische sprinter is naast Van der Poel en Søren Kragh Andersen opnieuw een van de speerpunten van Alpecin-Deceuninck, maar de vraag is of hij in San Remo nog in de voorste gelederen rijdt. ‘’Klopt, maar ik wil ook al dicht bij de winst komen in Milaan-San Remo. Het is een vrij saaie koers, maar de finale is hectisch en snel. Het is een mooie koers om te winnen, maar het is heel moeilijk om hem op je palmares te zetten’’.