Van Dijk benadrukt dat hij achter systeem Van Gaal staat: ‘Ik vind het leuk’

28 March 2022

Comments: 0

Maandag 28 Maart 2022-  Virgil van Dijk heeft maandag benadrukt dat hij achter het 3-4-1-2-systeem van bondscoach Louis van Gaal staat. Van Dijk zei zaterdag na de gewonnen oefeninterland tegen Denemarken dat hij voorstander is van 4-3-3, het systeem waarin hij bij Liverpool speelt. ‘’Ik zei dat we nog steeds 4-3-3 kunnen spelen, maar dat we ook bij vlagen hebben laten zien waarom we dit nieuwe systeem spelen’’, verduidelijkte Van Dijk maandag bij een persmoment in Zeist.

‘Sommige dingen ben ik niet gewend’

Van Dijk, die tegen Denemarken samen met Matthijs de Ligt en Nathan Aké de driemansverdediging vormde, benadrukte dat hij er juist voor openstaat om nieuwe dingen te leren. ‘’Dat ben ik niet gewend, maar het wil niet zeggen dat ik het niet kan’’. Vrijdag gaat Oranje de koker in voor de loting voor het WK, dat eind dit jaar in Qatar wordt gehouden.