Van Dijk staat na negen maanden voor rentree bij Liverpool na knieblessure

27 July 2021

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 27 juli 2021 – Virgil van Dijk staat na ruim negen maanden voor zijn rentree na een zware knieblessure. De verdediger van Liverpool is door manager Jürgen Klopp opgenomen in de selectie voor de oefenwedstrijd van komende donderdag tegen Hertha BSC.

“Ik hoop dat er een kans komt waarbij Virgil wat minuten kan maken”, aldus Klopp. “Maar ik weet het nog niet zeker. Hij maakt wel een goede indruk op de trainingen en misschien kunnen we hem nog brengen. Maar ik moet daarvoor eerst nog wat laatste gesprekken voeren. Hij lijkt er klaar voor te zijn. We zullen zien.”

De dertigjarige Van Dijk raakte in oktober vorig jaar in de Premier League-wedstrijd tegen Everton zwaar geblesseerd aan zijn knie na een onbeholpen actie van Everton-keeper Jordan Pickford. Hij onderging vervolgens een operatie.

Door de zware kruisbandblessure moest Van Dijk in juni een streep door het EK halen. Bij afwezigheid van de aanvoerder verliep het Europese eindtoernooi dramatisch voor Oranje. In de achtste finales werd Nederland uitgeschakeld door Tsjechië, waarop bondscoach Frank de Boer zijn conclusies trok.

-nu.nl-