Van Gaal geniet van ‘supergoals’ Oranje: ‘Normaal spring ik niet van de bank’

23 September 2022

Comments: 0

Louis van Gaal is grotendeels tevreden over wat Oranje donderdag liet zien in de Nations League-wedstrijd in Warschau tegen Polen . Dat we de nul hebben gehouden, antwoordde Van Gaal, die de afgelopen zes interlands wel minimaal één goal tegen kreeg met Oranje. De belangrijkste ontwikkeling moest zijn dat we druk zouden geven op de bal als Polen die had. ”Daardoor hebben we bijna geen kans weggeven, terwijl Polen met Robert Lewandowski een wereldspits heeft”.

Wat volgens Van Gaal wel beter moet richting het WK in Qatar is het spel bij balbezit. Tot blijdschap van Van Gaal waren Cody Gakpo en Steven Bergwijn trefzeker na snelle combinaties.

Gakpo wil niet zo graag op deze positie spelen’

Zowel bij balverlies als bij balbezit heeft hij zijn taak goed uitgevoerd. Hij wil niet zo graag op deze positie spelen. Hij staat liever op links, maar ik vind dat hij alles in zich heeft om een goede ’10’ te worden”. ”Hij is een totaal ander type speler dan Frenkie, maar hij heeft het uitstekend gedaan”.

Naast De Jong kwamen Teun Koopmeiners, Memphis en Steven Berghuis niet ongeschonden uit de strijd in Warschau. De bondscoach verwacht dat Berghuis en Memphis sowieso niet kunnen spelen in het afsluitende groepsduel in de Johan Cruijff ArenA.