Van Gaal ondanks spirit Oranje kritisch op Timber en penalty missende Memphis

12 June 2022

Comments: 0

Zondag 12 juni 2022- Louis van Gaal is te spreken over de manier waarop Oranje zich zaterdag in de Nations League-wedstrijd tegen Polen terug wist te knokken van een 0-2 achterstand , maar vindt dat sommige internationals niet hun beste wedstrijd speelden. Van Gaal wees daarbij onder meer naar Jurriën Timber. ‘’Daar ben ik zeker niet tevreden over’’. Ook Memphis liet volgens Van Gaal nogal wat steken vallen. ‘’Hij moet in de spits blijven en niet op ‘tien’ gaan spelen. Het was niet zijn beste wedstrijd, laat dat duidelijk zijn’’.

‘Flekken kan openingsgoal voorkomen’

Het Nederlands elftal kwam in De Kuip na achttien minuten op achterstand via een diagonaal schot van Matthew Cash. Een treffer die volgens Van Gaal te voorkomen was geweest.

“Hij kan die bal hebben als hij zich anders opstelt. ‘’Maar ik hoorde dat hij dat ook zelf heeft aangegeven’’. ‘’De eerste helft was niet goed, maar dat zijn leermomenten’’. Dat Polen verdedigend speelde, was volgens Van Gaal alleen maar positief. ‘’Het is voor het eerst dat we zo’n tegenstander treffen, maar dat gaat ons op het WK ook wel gebeuren’’.