Van Gaal stuurde Berghuis bijzonder appje: ‘Klaar om wereldkampioen te worden?’

18 November 2022

Comments: 0

Louis van Gaal probeert de spelers van Oranje er al langer van te overtuigen dat ze wereldkampioen kunnen worden in Qatar, zo vertelde Steven Berghuis vrijdag op een persmoment in Doha. ‘’Toen in april bekend werd dat de bondscoach ziek was, heb ik hem uiteraard sterkte en beterschap gewenst’’, zei Berghuis kort voor de training van Oranje. Een week geleden zei hij op een persconferentie zelfs dat Oranje een grote kans heeft op WK-goud. ‘’Ik vind het fijn dat hij dat uitspreekt’’, vervolgde Berghuis.

Van Gaal benadrukt naar buiten toe wel steevast dat andere landen meer kwaliteit hebben dan Oranje, maar qua teamspirit kan zijn ploeg het verschil maken. ‘’Maar ik weet wel dat we als ploeg op en naast het veld voor elkaar door het vuur gaan’’.

‘Ik richt me op twee posities’

Ondertussen is Berghuis bezig met een concurrentiestrijd om een plek op het middenveld. ‘’Ik richt me nu op twee posities. Misschien moet ik vanaf de bank beginnen, maar misschien ook niet. Als het moet, dan ben ik er klaar voor. Ik hoop vooral dat we als team een mooi WK gaan draaien en uiteraard wil ik zelf laten zien wat ik kan’’.