Van Gerwen raakt koppositie kwijt in Darts Premier League

8 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 8 maart 2019- Michael van Gerwen is gisteren zijn koppositie in de Premier League Darts kwijtgeraakt. Hij speelde tijdens de vijfde speelronde in Aberdeen met 6-6 gelijk tegen John Henderson. Raymond van Barneveld bleef hekkensluiter. Hij verloor met 3-7 van Peter Wright.

Van Gerwen had aanvankelijk geen kind aan publieksfavoriet Henderson. Hij nam al heel snel een comfortabele 3-0-voorsprong, maar liet zijn tegenstander toch nog terugkomen tot 5-4.

‘Mighty Mike’ leek met een break bij 5-4 alsnog de zege over de streep te trekken, maar hij werkte twee slordige laatste legs af, waardoor hij opnieuw een bittere pil moest slikken.

Van Gerwen leed vorige week tegen Wade zijn eerste nederlaag in de Premier League en werd afgelopen weekend door Mervyn King al gelijk uitgeschakeld op de door Nathan Aspinall gewonnen UK Open.

De Brabantse nummer één van de wereld en regerend wereldkampioen noteerde tegen Henderson weliswaar een prima gemiddelde van 103,91 punten per drie pijlen, maar hij miste op cruciale momenten op de dubbels.

Henderson was een van de negen vervangers van de afwezige Gary Anderson.

Van Barneveld kansloos tegen Wright

Van Barneveld was kansloos tegen Wright. Hij pakte nog wel de openingsleg, maar stond de daaropvolgende vijf af (1-5) en dat gat bleek in het restant niet meer te dichten.

‘Barney’ kwam uiteindelijk uit op een gemiddelde van 95,36 punten per drie pijlen en moest daarmee ruim zijn meerdere erkennen in de overtuigend spelende Wright: 106,64.

Van Barneveld, die na dit jaar een punt achter zijn loopbaan zet, wacht door de nederlaag nog altijd op de eerste zege. Hij verloor eerder van James Wade en Michael Smith en speelde gelijk tegen Gerwyn Price en Mensur Suljovic.

Naast Wright won donderdag ook Rob Cross (7-3 tegen Smith), Wade (7-0 tegen Daryl Gurney met gemiddelde van 109,59) en Price (7-3 tegen Suljovic).

Wade is nu de nieuwe koploper met zeven punten en een legsaldo van +11, gevolgd door Cross (7 en +8), Price (7 en +7), Van Gerwen (7 en +7), Wright (6 en +3), Suljovic (4 en -5), Gurney (4 en -10), Smith (3 en -5) en Van Barneveld (2 en -10).

-Bron: nu.nl-