Veel belangstelling voor werkbezoek Nederlands Migratie Instituut in Suriname

22 May 2019

In: Nieuws
Comments: 0

woensdag 22 mei 2019 – Een delegatie van het Nederlands Migratie Instituut (NMI) is momenteel in Suriname. De delegatie, onder leiding van de directeur van het NMI, mevr. Faridah Azimullah, is van 18 tot 25 mei in het land om mensen die vanuit Nederland naar Suriname zijn geremigreerd van advies te dienen. Momenteel zijn er ruim 1.200 personen die in Suriname gebruik maken van een Nederlandse remigratie-uitkering.
Het NMI is een stichting met ruim 25 jaar ervaring in het ondersteunen van remigranten.
Mevrouw Azimullah: “Remigranten blijken in de praktijk vaak tegen problemen aan te lopen die ze van tevoren niet hadden voorzien, vooral in het eerste jaar na remigratie. We gebruiken ons bezoek aan Suriname om de opgekomen vragen te onderzoeken en proberen waar mogelijk direct een oplossing te geven.”
De delegatie van het NMI is de hele week te gast bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo en verstrekt van daaruit voorlichting en adviezen aan remigranten en andere geïnteresseerden. De belangstelling is tot nu toe overweldigend.
De delegatie heeft inmiddels samen met de Sociale Verzekeringsbank twee goed bezochte voorlichtingssessies gehouden. Een derde voorlichtingssessie vindt plaats op donderdag 23 mei, van 9:00 tot 11:00 uur a.m. Geïnteresseerden zijn op die dag van harte welkom in het gebouw van de Nederlandse Ambassade, gelegen aan de Van Roseveltkade 5, Paramaribo.

Op werkdagen zijn er ook open NMI-spreekuren ingericht: van maandag 20 mei tot en met vrijdag 24 mei van 8:00 tot 12:00 uur a.m. Ook deze spreekuren vinden plaats in het gebouw van de Nederlandse Ambassade, gelegen aan de Van Roseveltkade 5, Paramaribo.
Wie zich wil aanmelden voor de voorlichtingssessie op donderdag of het spreekuur, kan telefonisch contact opnemen met de Nederlandse ambassade: telefoonnummer 477211 en vervolgens optie 9 in het keuzemenu.

-NII-