Veel voordeel voor Suriname bij participatie aan wereldbeurzen

4 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 04 september 2019 – Met de deelname van Suriname aan wereldbeurzen krijgen onze producten meer internationale bekendheid. De ondernemers zijn hierdoor in staat nieuwe markten te betreden met de volgende voordelen: meer afzet/export, deviezeninkomsten, werkgelegenheid en innovatie alsook economische groei. Tijdens de beurzen wordt kennis en ervaring uitgewisseld en stimuleren ondernemers elkaar om business netwerken aan te gaan.

FIHAV

In dit kader organiseert het Onderdirectoraat Handel van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) informatiesessies over de beschikbare beurzen om zo ondernemers aan te moedigen voor deelname. De beurzen die HI&T coördineert zijn de Horticulture, Hunan, CIIE en FIHAV beurs. Suriname zal van 4 tot 8 november 2019 deelnemen aan de 37ste FIHAV. Eerder heeft ons land ook deelgenomen en wel aan de 35ste FIHAV. Op de FIHAV-handelsbeurs in Cuba komen jaarlijks exposanten, zakenmensen en technici uit alle sectoren van de Cubaanse economie en brede en gevarieerde internationale sectoren. Voor ondernemers die niet in staat zijn persoonlijk te participeren aan de diverse beurzen, creëert het ministerie de mogelijkheid dat hun producten worden meegenomen.

In dit kader zal er op 6 september 2019 een eerste stakeholdersmeeting zijn, om 17.00 uur, die op het ministerie wordt gehouden. Speciaal voor deelname aan deze beurs heeft het ministerie van HI&T een handelsmissie samengesteld. Ondernemers die hun exportklare goederen en diensten tijdens dit evenement wensen te exposeren en mogelijke handelsbetrekkingen wensen op te bouwen met potentiële partners, worden in de gelegenheid gesteld zich te laten registreren. De registratie voor deelname aan de expo in Havana kan tot uiterlijk 16 september 2019, bij Rowena Verdies op het telefoonnummer 402080 toestel 1062.

-Ministerie van Handel Industrie en Toerisme-