Verdachte van in brand steken Bredenaar in garagebox meldt zich bij politie

10 April 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 10 april 2019 – Eén van de verdachten van het in brand steken en vastbinden van een 49-jarige Bredanaar in een garagebox, heeft zich dinsdag op het politiebureau gemeld. Het gaat om een 51-jarige man uit Breda, meldt de politie.

Ook de grijze Volkswagen Caddy, waarmee hij na het incident is weggereden, is terecht. Er zou sprake zijn van in totaal drie daders.

Het slachtoffer overleed dinsdagochtend in het ziekenhuis. Voor zijn dood verklaarde hij dat hij door meerdere mannen is vastgebonden en in brand is gestoken.

De man zou het slachtoffer zijn geworden van een gerichte aanslag na een zakelijk conflict. “We gaan ervan uit dat hij zeker een van de daders kende”, zei de politie eerder tegen NU.nl. Het is onduidelijk of de man al eerder werd bedreigd.

Omwonenden zetten slachtoffer onder de douche

De hulpdiensten snelden maandagavond rond 21.15 uur naar de Sparrenweg nadat er een melding over een bom was binnengekomen.

“Al snel bleek dat er geen sprake was van een bom. Wel stond er een garagebox, waarin een garagebedrijf gevestigd was, in brand.” Het bedrijf in de garagebox handelt in auto-onderdelen. Het is niet duidelijk of de man iets met het bedrijf te maken had.

Omwonenden bevrijdden het 49-jarige slachtoffer en zetten hem onder de douche. Hij werd vervolgens met zware brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij uiteindelijk aan zijn verwondingen bezweek.

-Bron: nu.nl-