Verdachte voor bedreiging en vernieling ingesloten door politie Uitvlugt

17 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 17 juli 2021 – De 50-jarige Regillio G. is op maandag 12 juli op zijn woonadres binnen het werkressort van de politie van het bureau Uitvlugt opgespoord en aangehouden.
Een aangeefster stuurde haar jeugdige zoon naar de winkel en bij terugkeer werd de jongen door Regillio staande gehouden. De man vertelde de jeugdige over zijn vader die ingesloten is. Dit vond de jeugdige niet prettig en ging huilend naar huis. Hij vertelde zijn moeder wat hem overkomen was, waardoor de vrouw zich tot Regillio wendde en hem om rekenschap vroeg.
Dit viel vermoedelijk niet in goede aarde bij de man en trapte uit boosheid de schutting van de mevrouw in en bedreigde haar met de dood. De politie die werd ingeschakeld begaf zich snel naar de plek en sloeg Regillio in de boeien. Hierna werd hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij ook vernielingen verrichtte. Daarnaast vernielde de verdachte een zonnebril van een politieman en uit boosheid de deur van het cellenhuis.
Bij de voorgeleiding heeft de man toegegeven de schutting van de mevrouw te hebben vernield, maar ontkent haar te hebben bedreigd. Regillio is na overleg met het Openbaar Ministerie ter zake vernieling en bedreiging door de politie ingesloten.

-KPS-