Verlies Mazraoui flinke aderlating voor Marokko bij puntendeling met Kroatië

23 November 2022

Comments: 0

In een wedstrijd die vooral in de eerste helft op en neer golfde, werd er niet gescoord. Marokko heeft in het eerste WK-duel in Qatar een punt overgehouden aan het duel met vice-wereldkampioen Kroatië. De Marokkanen, met Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat in de basis, kregen enkele goede kansen maar tot scoren kwamen zij niet. Grote smet op het gelijkspel was voor de Marokkanen het uitvallen van Mazraoui.

Zijn basisplaats in de wedstrijd tegen Kroatië betekende voor Ziyech een terugkeer in het Marokkaanse elftal na liefst 608 dagen afwezigheid. Een schitterende indraaiende voorzet van diezelfde Ziyech werd door Youssef En-Nesyri net niet geraakt. Afdrukken lukte hem niet. Marokko hervond zich na tien minuten en liet de paniekerige openingsfase achter zich.

Mazraoui mocht het laten zien op een voor hem ongebruikelijke linksbackpositie. Na een fout in de Marokkaanse opbouw kon Andrej Kramaric in de vijfde minuut de zestien inlopen. Eerst dook Mazraoui op in het strafschopgebied en Dejan Lovren kraakte een schot van Ziyech. Sterspeler Achraf Hakimi is als rechtsachter namelijk onomstreden.