Verminderen van voedselimporten verloopt stroef

7 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 07 maart 2022- Het doel om tegen 2025 de voedselimport binnen de regio met 25 procent te verminderen, schijnt nogal wat uitdagingen te hebben. Dit kwam naar voren tijdens de 33ste  tussentijdse CARICOM Staatshoofdenvergadering, afgelopen week in Belize.

De noodzaak voor meer financiële steun, ook via nationale begrotingen, werd door diverse staatshoofden aangekaart. Een vermindering van de voedselimport zou volgens Premier Mia Mottley van Barbados, kansen creëren voor de landbouwsector in de CARICOM, en ook een gezonde levensstijl aanmoedigen.

Suriname en Guyana hebben aangeboden om landbouwgrond beschikbaar te stellen voor de agrarische productie. Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking is er resultaatgericht vergaderd om de uitdagingen aan te pakken. Zo moeten de transportmogelijkheden binnen de CARICOM worden verbeterd.

De regeringsleiders hebben ingestemd om van 19 tot 21 mei 2022 een landbouw-investeringsconferentie in Guyana te houden. De vereiste investeringen en de bijbehorende implementatietermijnen zullen daar aan de orde komen.