VERSCHERPING COVID-19 MAATREGELEN NOODZAKELIJK

18 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 18 mei 2021- De Covid-19-maatregelen moeten verscherpt worden. Dit is een must om de besmettingsgraad van de derde golf drastisch te verlagen, zegt Radjesh Ori, waarnemend directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG.

Uit de swaps die bij het BOG worden afgenomen, komen er minimaal 100 besmettingen per dag bij op de COVID-19 teller. Dit komt volgens Ori door de Manaus-variant. Verscherping van de maatregelen zal hard aankomen bij de bevolking, maar voor nu is er geen andere keus als wij de Covid-19-situatie onder controle willen krijgen.

In het ’s Lands Hospitaal is de situatie ook nijpend. De druk op het personeel en de ziekenhuis-faciliteiten is behoorlijk toegenomen. De situatie is alom zo erg, dat er in de verschillende ziekenhuizen al sprake is van code zwart.

Bij een besmetting met de Manaus variant ontwikkelen zich ook andere ziektebeelden, zegt medisch directeur Soenita Nannan Panday van het ’s Lands Hospitaal.  Alle bedden in het St. Vincentius Ziekenhuis zijn bezet. Directeur Manodj Hindori deelt de mening van BOG-directeur Ori; de regering moet overgaan tot verscherping van de Covid-19-maatregelen. Hindori vindt dat de totale samenleving situaties als die in het buitenland, moet voorkomen.

De besmettingsgraad in deze derde golf is hoger. Met als gevolg dat de medische zorg over het algemeen, zwaar onder druk is komen te staan. Uit recent onderzoek van het BOG, is volgens directeur Ori, gebleken dat de meeste personen met de Manaus variant zijn besmet.

-STVS Nieuwsredactie-