Verstappen verlengt contract en blijft tot en met 2028 bij Red Bull

3 March 2022

Comments: 0

Donderdag 03 Maart 2022- Max Verstappen heeft donderdag zijn contract bij Red Bull Racing met vijf jaar verlengd. De 24-jarige Verstappen stond nog tot en met 2023 onder contract bij Red Bull, die zijn verbintenis twee jaar geleden nog verlengde. Hij betaalde het vertrouwen vorig jaar uit door als eerste Nederlander ooit wereldkampioen te worden in de koningsklasse van de autosport. De Telegraaf wist eerder te melden dat Verstappen tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar gaat verdienen, waarmee de Nederlander het lucratiefste contract uit de geschiedenis van de Formule 1 zou hebben getekend.

“Ik hou van dit team, vorig jaar was ongelooflijk”, blikt hij terug op zijn eerste titel met het team. Lando Norris tekende vorig jaar een nieuw contract dat hem tot en met eind 2025 verbindt aan McLaren.

Verstappen stapte tijdens het seizoen 2016 over naar Red Bull

De Formule 1-carrière van Verstappen begon in 2015 bij het toenmalige Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. In mei 2016 werd de Limburger overgeheveld naar Red Bull als vervanger van de tegenvallende Daniil Kvyat.

In totaal won de zoon van Jos Verstappen twintig races en eindigde hij zestig keer op het podium.

In 2022 vormt Verstappen weer een coureursduo met de Mexicaan Sergio Pérez. Het nieuwe seizoen gaat op 20 maart van start met de Grand Prix van Bahrein.

Bron; Nu.nl