Vertrouwen van niet gevaccineerden moet gewonnen worden

7 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 07 juli 2021- “Je moet het vertrouwen winnen van degenen die zich niet willen laten vaccineren, zodat ze over de drempel geholpen kunnen worden”. Dit zegt klinisch chemicus John Codrington tegen de STVS-nieuwsdienst. Er zijn diverse groepen binnen de samenleving die zich niet willen laten vaccineren. Uit discussies van een eerder gehouden webinar is naar voren gekomen dat deze mensen op een heel andere manier benaderd moeten worden, dan oorspronkelijk werd gedaan.

De angst om gevaccineerd te worden komt volgens Maureen van Dijk, onderdirecteur Medische Zaken van de Medische Zending, komt de angst onder andere door onwetendheid. Er is volgens haar een achterstand in de informatie die binnenlandbewoners ontvangen over de vaccinaties. Om dit euvel weg te werken zouden de samenlevingen benaderd moeten worden in talen die verstaanbaar zijn voor de gemeenschappen. Ook moeten mensen worden getraind om de informatie door te geven aan de bewoners.

Er zijn wereldwijd diverse redenen waarom mensen zich niet willen laten vaccineren. Maar volgens Codrington ligt de angst in Suriname ook in het krijgen van een spuitje. Dit moet worden aangepakt, door onder andere de nadruk te leggen op het medicijn, zegt de klinisch chemicus.